Hans Koper
uitbreiding van hans-koper.net

Husky's

Sinds een paar jaar heb ik een hond, een husky. Gewoon omdat ik dat een mooie hond vindt en omdat die veel beweging nodig hebben en ik graag wandel.

Honden kun je het best als pup kopen of krijgen. Je hebt dan de opvoeding in eigen hand. Je kunt dan nog wel pech of geluk hebben, karakter en gezondheid kun je niet helemaal zelf bepalen. Een hond als pup kopen heeft natuurlijk als nadeel dat je een aantal weken of maanden extra zorg aan de hond moet besteden. Ras-puppy's zijn ook vrij duur, een husky-pup kost al gauw 1200 tot 1500 euro. Ik keek wat rond bij de dierenbescherming en op marktplaats en op marktplaats vond ik een niet al te dure husky. 

Je hebt van te voren natuurlijk al wat gelezen over husky's en ze schrijven allemaal hetzelfde : husky's zijn lief en aardig in huis maar buiten doen ze precies wat ze zelf willen, ze moeten dus altijd aan de lijn. Dat klopte aardig maar mijn husky viel ook nog uit tegen andere honden, tegen paarden, ezels en schapen en leuk wandelen was er niet bij.  Ik heb toen hulp gezocht bij de dierenbescherming in Born en die adviseerden mij om iedere keer als ik een andere hond tegen kwam een koekje te geven. Nou dat hielp snel met als resultaat dat ik nu leuk met hem kan wandelen, hij loopt zelfs zonder veel problemen los, het moet uiteraard wel een erg lekker koekje zijn.  Hij is alleen erg bang voor knalvuurwerk en enige tijd voor en na oud en nieuw wil hij niet normaal uit, alleen met de auto een eind uit de buurt.

Husky's zijn pool-honden, dat wil zeggen dat ze goed tegen extreme kou kunnen, ze hebben een dubbele vacht, bontjas met voering, maar ze kunnen ook redelijk goed tegen warmte, boven de 20 graden lopen ze niet meer hard.

Kortom : mijn husky is een leuke hond geworden, alleen een beetje lui en bang. 


hus1
hus1
hus2
hus2
hus3
hus3
hus4
hus4
hus5
hus5
oki1
oki1