Hans Koper
uitbreiding van hans-koper.net

Tijdreizen

In populaire films en boeken kunnen we, indien we met de lichtsnelheid gaan reizen, naar de toekomst en het verleden bewegen. 

Wat is hiervan waar : helemaal niets.

Stel : er is een zon met planeten op een lichtjaar van ons verwijdert. Als wij deze planeten zouden kunnen zien met een erg goede telescoop dan zouden wij b.v. wolken rondom deze planeet kunnen zien zoals ze daar een jaar geleden waren. Deze wolken kunnen wij zien omdat ze licht weerkaatsen van hun zon en dit licht reist met de lichtsnelheid naar ons toe en omdat deze planeet een lichtjaar van ons verwijdert is duurt dat een jaar. Gaan wij nu met een ruimteschip midden tussen de aarde en deze planeten liggen dan zien wij de aarde en de nieuwe planeten zoals dat een half jaar geleden was.

Reizen wij nu met de snelheid van het licht van de aarde af en naar die nieuwe planeten toe (er zijn mensen die beweren dat dat onmogelijk is) dan loopt op aarde en in ons ruimteschip en op die nieuwe planeten de tijd natuurlijk gewoon door. Als wij nu naar de aarde kijken dan zien wij niets omdat wij even snel reizen als het licht dat van de aarde komt. Als wij naar die nieuwe planeten kijken zien wij ook niets omdat onze  ogen die dubbele lichtfrequentie niet kunnen zien. Misschien kunnen wij dan andere frequenties zien. Speciale apparatuur zou een stilstaand beeld van de aarde kunnen zichtbaar maken en een beeld met dubbele snelheid van die andere planeten. Komen wij nu op die andere planeet aan dan landen wij natuurlijk in hun en onze tijd. Hun tijd zal natuurlijk anders gemeten worden dan de onze. Onze tijd is afgeleid van de beweging van de aarde tov de zon.